Svet
7 ogledov

Še en seznam homoseksualcev

Naslovnica tabloida, ki je lani oktobra objavil listo homoseksualcev. Žurnal24 main
Tabloid v Ugandi je objavil že drugi seznam homoseksualcev v državi. Nestrpneži si prizadevajo za sprejetje zakona, ki bi kaznoval takšno spolno usmeritev.

Urednik tabloida Rolling Stone – ime ni povezano legendarno skupino –, ki je prepričan, da je homoseksualnost še nevarnejša kot kajenje, je objavil seznam desetih afriških gejev in lezbijk. To je že drugi tovrstni seznam časnika, ki si je podobno, a večjo objavo s stotimi imeni privoščil prejšnji mesec. Takrat jo je pospremil z rumeno pasico s pozivom "Obesite jih!".

Dvaindvajsetletni urednik časnika, Giles Muhame, bralce sicer tokrat poziva, naj oseb na seznamu fizično ne napadejo, saj se je po prvi objavi zgodilo več homofobičnih napadov, trdi pa, da bodo ti homoseksualci odšli v šole in rekrutirali šolske otroke. Prepričan je, da bo ugandski parlament kmalu sprejel zakon, ki predvideva visoke kazni za homoseksualce. To se bo zgodilo najpozneje, pravi, ko bo Uganda začela sama črpati nafto in bo manj odvisna od tujcev.

Ugandski odvetnik, ki zagovarja predlog zakona, po katerem bi bili homoseksualci kaznovani z zaporno ali celo smrtno kaznijo, David Bahati, je minuli teden dejal, da bo predlog kmalu postal zakon. Ta košček zakonodaje dežela po njegovem prepričanju potrebuje, da bi zaščitila tradicionalno družino in otroke. Zakon so poskušali sprejeti že pred enim letom, a so ga pod mednarodnim pritiskom opustili. Človekoljubne organizacije so prepričane, da je predlog preteklost. A Bahati ni tega mnenja. "Vsak dan se trudim za to, da bo ta zakon sprejet," pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.