Svet
726 ogledov

Še ena katastrofalna božična sezona

nakupovanje darila
Nemški trgovci so bili letos ponovno razočarani nad prodajo v času božičnih praznikov.

Raziskava Trgovinskega združenja Nemčije (HDE) je pokazala, da je več kot tri četrtine fizičnih trgovcev z neprehrambenimi izdelki nezadovoljnih s svojim božičnim poslovanjem. "Božično obdobje je bilo že drugič zapored katastrofalno za maloprodajo," je opozoril generalni sekretar združenja Stefan Genth in dodal, da so številna podjetja razočarana in se bojijo za preživetje. Ob tem je opozoril na raziskavo, ki jo je HDE izvedla med 750 podjetji.

Božično poslovanje se je novembra dobro začelo, nato pa je bil uveden ukrep, na podlagi katerega je bilo za vstop v večje število trgovin obvezno predložiti dokazilo o cepljenju ali prebolevnosti. Kot je pojasnil Genth, so te omejitve povzročile upad prihodkov in obiska v fizičnih trgovinah.

Prodaja v fizičnih trgovinah z neprehrambenimi izdelki na drobno je bila v tednu pred božičem v povprečju 35 odstotkov nižja kot pred izbruhom pandemije covida-19, je ugotovitve združenja povzela nemška tiskovna agencija dpa. Še posebej je bila na udaru maloprodaja v mestih, kjer je v primerjavi z obdobjem pred pandemjo upadla za 36 odstotkov, medtem ko je bil obisk v trgovinah manjši za 42 odstotkov.

V luči teh ugotovitev so v združenju ponovno zahtevali hitro pomoč podjetjem, ki se spopadajo s pandemijo, še navaja dpa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Debra_Thompson 10:20 28.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 17:09 27.december 2021.

    gvala nebu za tak božič... zemlja ( planet ) poje od radosti .. kolk smeti bo manj...