Svet
6 ogledov

Še enkrat bo zanikal

Ivo Sanader Žurnal24 main
Sanader je bil danes zaslišan v primeru Hypo. Odvetnik je še pred zaslišanjem dejal, da bo zanikal sprejemanje podkupnine. Na vpogled bo Sanader prejel tudi uradne spise, počutil naj bi se dobro.

Po odhodu iz Remetinca, kjer so danes zaslišali nekdanjega premierja Iva Sanaderja, je njegov odvetnik Čedo Prodanović dejal, da je nekdanji premier v dobri psihofizični kondiciji, navedb, da je Sanader vidno shujšal in da je njegovo zdravstveno stanje slabo, pa ni želel komentirati.

Sanader bo preletel tisoč strani dokumentov

"Način njegove obrambe ostaja enak kot doslej. Povedal je svoje mnenje o primeru in nikogar ni obtožil. Popoldne mu bodo na vpogled dostavili uradne dokumente na več kot tisoč straneh," je dejal odvetnik Prodanović. Dodal je še, kot poročajo na hrvaškem portalu 24sata, da ga družinski člani niso obiskali in da čakajo, da se vsa situacija umiri.

Težave z levim gležnjem

Sanaderja bodo v Remetincu preiskovalci Uskoka zasliševali, dokler bo imel težave z nogo, še navaja hrvaški medij. V priporu v Salzburgu si je namreč pri telovadbi poškodoval levi gleženj, poškodbe pa mu očitno niso primerno zdravili, zaradi česar ima nenehno vnet sklep.

V teku šest preiskav

Odvetnika Čedo Prodanović in Goran Suić sta po poročanju hrvaških medijev v Remetinec prišla nekaj pred 14. uro, kjer so preiskovalci hrvaškega protikorupcijskega urada zaslišali Sanaderja. Nekdanji hrvaški premier, proti kateremu teče šest preiskav, je bil zaslišan zaradi domnevnega sprejemanja podkupnine do Hypo Alpe Adria Banke.

Prodanović ob prihodu ni želel komentirati obtožb. "Kar sem imel povedati, sem že povedal," je dejal ter dodal, da se bosta pred zaslišanjem še pripravila in da bodo izjave za javnost dali po srečanju s preiskovalci. Suić je pred tem že napovedal, da bo Sanader zanikal, da je sprejel podkupnino, kot je to storil že v primeru Fimi-media, o katerem je že bil zaslišan.

Posojilo za "interier"

Nekdanjega hrvaškega premierja sumijo, da je leta 1994 in 1995, ko je bil namestnik zunanjega ministra, sprejel sedem milijonov takratnih avstrijskih šilingov nezakonite provizije. Denar naj bi mu izplačali pri dogovoru glede 140 tisoč milijonov avstrijskih šilingov vrednega posojila banke hrvaški vladi za nakup urejanja hrvaških veleposlaništev.

Proti Ivu Sanaderju, ki ga je Avstrija Hrvaški izročila 18. julija, poteka skupno šest preiskav zaradi domnevne korupcije ter zlorabe položaja in pooblastil. Hrvaški mediji ugibajo, da bo prva obtožnica proti njemu vložena do konca poletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.