Svet
32163 ogledov

Še eno nenavadno izginotje na hrvaški obali

baška voda hrvaška obala Profimedia
Nazadnje je pogrešani v telefonskem pogovoru dejal, da se nahaja na območju Baške Vode.

18-letnega Američana Jacoba Andrewa Linga pogrešajo že deset dni. Lingova mama je za hrvaške medije dejala, da je po zagotovilih hrvaške policije na območju Makarske v iskanje njenega sina vključenih 300 ljudi in da so se policisti o pogrešanem fantu pogovarjali z več kot sto ljudmi. Po pomoč se je obrnila tudi na ameriško veleposlaništvo v Zagrebu.

Hrvaška policija je potrdila, da iščejo pogrešanega Američana in da je v zadnjem telefonskem pogovoru dejal, da se nahaja na območju Baške Vode.

 | Avtor:
Telefonsko številko, ki jo je nazadnje uporabljal Jacob, so starši poslali tudi zveznemu ameriškemu preiskovalnemu uradu FBI. Mama izginulega fanta je hrvaškim medijem še povedala, da naj bi na telefonu bilo sporočilo, da je v nevarnosti.

Jacob je visok 182 centimetrov, ima rjave lase in zelene oči.

Mlad Američan potuje sam, v osmih tednih je nameraval prepotovati več držav. Iz Pennsylvanije je pripotoval na Dunaj, bil nekaj dni v Avstriji, se nato odpravil v Švico, Francijo in Italijo. Ves čas je bil v stiku s prijatelji in družino.

Iz Italije je na Hrvaško pripotoval z avtobusom. Nobenih posebnih načrtov ni imel, izbral jo je, ker mu je bilo rečeno, da je cenejša od Italije.

Na zadnji fotografiji, ki jo je poslal domov, se vidi Baška Voda, tri dni za tem je spet govoril z nekaterimi člani družine in jim dejal, da ima le še 300 dolarjev, zato so mu na račun nakazali dodaten denar. Izkazalo se je, da denarja ni uporabil. To je bil njegov zadnji stik z domačimi, telefonsko številko je od takrat nedosegljiva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.