Svet
11 ogledov

Še eno posilstvo na avtobusu v Braziliji

Rio de Janeiro Žurnal24 main
Posilstvo na avtobusu je šokiralo Brazilce. Posiljevalca policija še išče.

Policija še vedno išče moškega, ki je na avtobusu, ki je vozil po Riu de Janeiru, posilil žensko. Po besedah očividcev je oborožen moški okoli pol ure spolno zlorabljal žensko in oropal druge potnike na avtobusu, poroča BBC.

Očividci so povedali, da je napadalec deset potnikov prisilil, da se premaknejo na začetek avtobusa, vozniku avtobusa pa ukazal, da ne sme ustaviti. Pobral jim je vse imetje. Potem je s pištolo zagrozil tridesetletnici in jo posilil. Moški naj bi bil po besedah potnikov pod vplivom drog. Ko je stopil z avtobusa, je stekel čez avtocesto.

Posilstvo, ki je postalo glavna tema na družabnih omrežjih, je šokiralo državljane.

Podobno posilstvo turistke se je zgodilo konec marca. Že takrat se je pojavila zaskrbljenost glede varnosti pred svetovnim prvenstvom v nogometu naslednje leto in pred olimpijskimi igrami čez tri leta.

Tatvine na avtobusih v Riu de Janeiru in po drugih večjih mestih v Braziliji so zelo pogoste. Nasilje in predrznost storilcev v zadnjih mesecih pa sta šokirala lokalno javnost.

Komentarjev 5
  • Boschtjan Zupanchich 20:43 06.maj 2013.

    Bo treba zadeve vzeti v svoje roke ... , tko kot v Mexiku .

  • stela 17:28 06.maj 2013.

    Ja ti bedna usrana reva od k...a....mal s tazgorno glavo misl, taspodno dej pa spat, da te ne bo enkrat en obglavu

  • Chazy Chazz 16:15 06.maj 2013.

    dokler se bodo babe napravljale ko ene največje k***e kr pričakujte take članke žal mi je za to izrečeno ampak en more to rečt na glas !!!!!!