Svet
21 ogledov

Še ima rada moškega, ki ji je uničil obraz

Connie Culp
1/5
Žurnal24 main
"Najbrž sem jaz tista, ki ste jo prišli gledat,“ je ob začetku tiskovne konference tiho dejala 48-letna Connie Culp, ženska, ki so ji naredili najobsežnejšo presaditev obraza, in kljub težkim zadnjim petim letom nasmejala zbrane.

Connie Culp, mamo dveh otrok, je pred petimi leti v navalu ljubosumja v obraz ustrelil njen soprog, zaradi česar je imela poškodovane oko, nos in čeljust. Zdaj je prvič spregovorila v javnosti.

Njen zdaj že nekdanji soprog je ustrelil tudi sebe, vendar jo je odnesel z veliko manjšimi posledicami, za poskus uboja pa dobil le sedem let zaporne kazni. Connie pravi, da jo je tako fizično kot psihično zlorabljal že pred streljanjem. Čeprav ji je uničil življenje, ga ima še vedno rada. "Ne glede na vse ga imam še vedno rada in vedno ga bom imela, saj je oče mojih otrok. Ampak enostavno ne morem biti v njegovi bližini," je dejala.

Obiskala ga je tudi v zaporu. Bila je razočarana, ker je za svoja dejanja še naprej krivil vse, razen sebe.

Ne bodo je več zmerjali

Connie je hvaležna za vse, kar so ji naredili zdravniki. Operacijo so pred tremi leti izvedli v Ohiu. Mrtvi ženski so odstranili obraz in ji tako rekonstruirali čeljust, ličnice, žile in živce, da lahko spet normalno diha, jé, vonja in uživa v okusih. 

"Zdaj lahko uživa v hrani, v hamburgerjih in picah, kavo lahko pije iz skodelice. Bolečina je občutno manjša. Predvsem pa se lahko sprehaja po ulici, ne da bi jo zmerjali,"
je dejala plastična kirurginja Maria Siemionow. 

Še vedno pa ima težave pri govorjenju. Zdravniki upajo, da se bo lahko, potem ko bo uplahnila oteklina in se bodo živci zacelili, znova smejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.