Svet
6 ogledov

Se je cela družina pridružila Islamski državi?

Borci Islamske države Prtscr Youtube
Celotna 7-članska družina iz Velike Britanije je na listi pogrešanih; policija meni, da so se pridružili Islamski državi na ozemlju Turčije.

39-letni Imran Ameen, njegova leto dni starejša žena in njunih pet otrok, ki so stari od 5 do 15 let, so bili na območju Bradforda, kjer so stanovali, nazadnje videni 5. oktobra, njihovo izginotje so policiji starši izginulega očeta prijavili komaj včeraj.

Policija območja Zahodni Yorksire natančnih informacij o njihovem izginotju medijem ni posredovala, Independent piše le, da policija poziva vse, ki bi karkoli vedeli o njihovem izginotju, naj to prijavi na policijo. "Naša skrb je predvsem zaradi varnosti majhnih otrok, pa tudi ostalih članov družine, ki so britanski državljani," je sporočila policija.

Kakršnihkoli ostalih podatkov glede preiskave policija ne daje, svojci izginule družine so medije prosili, da jih pustijo pri miru.

Glede na navedbe britanskih medijev je najmanj 700 državljanov le letos odšlo iz države, da bi se pridružili bojevanju islamističnih skupin, najbolj pogosto pri tem izberejo ravno Islamsko državo. Okrog polovice se jih je že vrnilo v Veliko Britanijo.

Eden najbolj odmevnih primerov, s katerim se je ubadala tamkajšnja policija, je bil pobeg treh sestra, ki so odpotovale v Turčijo, s seboj pa odpeljale devet mladoletnih otrok. Britanska policija meni, da so iz Turčije odpotovale na teritorij, ki ga obvladuje Islamska država. Dve od treh sestra so v Veliki Britaniji pustile svojega zakonskega partnerja.

Komentarjev 4
  • Avatar čavez
    čavez 14:50 14.oktober 2015.

    In to dela gamad muslimanska po evropi.https://youtu.be/rWA-a7gf2YM

  • MihaMB 14:30 14.oktober 2015.

    Nisem siguren, da jih pravi Angleži ravno pogrešajo...

  • maresem 13:36 14.oktober 2015.

    To je dobra novica... čimveč takih smrdljivih družin, da se spokajo in to brez povratne karte.