Svet
13 ogledov

Se kje niso zmotili?

Iskanje letala Reuters
Zdi se, da pri iskanju strmoglavljenega malezijskega letala ne gre nič, kot bi moralo. Objavili so celo napačne zadnje besede pilota.

Do zdaj je veljalo, da je bil zadnji stavek pilota letala s 239 ljudmi na krovu: "Dobro, lahko noč". Zdaj so malezijske oblasti objavile celoten prepis pogovora s kokpitom, ki ni pokazal nič nenavadnega. Zadnje besede z letala so bile: "Lahko noč, 239 ljudi na krovu." Ne vedo pa, ali jih je izrekel pilot ali kopilot.

Ne razbitine, temveč smet

Kljub obsežni mednarodni iskalni akciji v Indijskem oceanu doslej niso našli nobenih razbitin boeinga 777, ki je izginil 8. marca. Za predmete, ki so jih našli v morju, se je izkazalo, da gre za ribiško opremo ali ladijske dele.

Avstralske oblasti pa svarijo, da bo iskanje letala dolgotrajno. Mednarodno združenje letalskih prevoznikov (IATA) je medtem opozorilo, da je tragedija malezijskega letala izpostavila potrebo po izboljšanju sistema sledenja letal. "Ne moremo dovoliti, da še kakšno letalo preprosto izgine," je dejal prvi mož organizacije Tony Tyler.

Malezijske oblasti domnevajo, da je letalo, ki je bilo na poti iz Kuala Lumpurja v Peking, uro po vzletu nekdo preusmeril z začrtane smeri, nato pa naj bi strmoglavilo v Indijski ocean.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.