Svet
13 ogledov

"Se lahko že ubiješ?"

Jessica Laney Facebook
Iz ZDA poročajo o samomoru najstnice, ki je bila žrtev trpinčenja na družabnih omrežjih.

Jessica Laney je v srednji šoli veljala za popularno, na družabnih omrežjih pa so jo vrstniki trpinčili. Kljub temu je bila na spletu zelo aktivna, piše Radaronline. Svoj profil je imela na Facebooku, na strani Tumblr.com in na Ask.fm, strani, na kateri anonimni uporabniki lahko postavljajo vprašanja in pustijo komentar. 16-letnica iz Floride je bila na omenjeni strani znana pod vzdevkom Jessica Marieee1. Komentarji so se večinoma nanašali na fante in glasbo, nekateri pa so si privoščili preveč. Jessico so označili za debelo luzerko. "Se lahko že ubiješ? Nikomur ni mar zate," se je glasil eden od komentarjev.

Jessica se je obesila

Njeni prijatelji so prepričani, da so jo v smrt pahnili spletni komentarji, zato poskušajo s peticijo doseči ukinitev strani Ask.fm.

Kot je povedal predstavnik policije, njena družina ni vedela za spletno trpinčenje. So pa njeni komentarji razkrili, da so težave obstajale tudi pod družinsko streho. "Pogrešam brata, ne takšnega, kot je sedaj, ampak takšnega, kot je bil. Vem, da me ne pogreša, kljub temu me boli, saj vem, da se ne bo vrnil in da z mano ne bo več spregovoril besede," je dva dni pred smrtjo zapisala Jessica.



Komentarjev 2
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:47 14.december 2012.

    pa še res je

  • McBobo 18:19 13.december 2012.

    Današnji ljudje še posebej mladina ne zna več živeti brez telefonov in računalnikov. Če bi šla punca mal v naravo, opazovala živali in pozabila na tele "facebuke", se ji to nebi zgodilo.