Svet
27 ogledov

Še pet mrtvih v nesreči vlaka v Kanadi

Quebec vlak nesreča Kanada Reuters
Kanadska policija je sporočila, da so med ruševinami nesreče vlaka, ki se je zgodila pred enim tednom, našli še pet trupel. Skupno število mrtvih se je zdaj povzpelo na 33.

Še vedno pa pogrešajo več kot 24 ljudi, za katere so že razglasili smrt, njihovim družinam pa so že sporočili, da upanja ni več. Huda železniška nesreča se je zgodila v soboto 6.julija, ko je vlak s 73 vagoni – cisternami, polnimi nafte, zdrvel po hribu 11 kilometrov navzdol proti mestecu Lac-Megantic in iztiril, nakar je pet cistern razneslo in povsem uničilo 30 stavb v mestu. Preiskovalci vzrok za iztirjenje vlaka še iščejo, a kot je sporočil glavni izvršni direktor ameriškega podjetja Rail World, za nesrečo sumijo in krivijo strojevdojo, ker ni dovolj dobro nastavil zavor.

Poklonili se bodo žrtvam

Ta konec tedna so se v Kanadi poklonili žrtvam nesreče. Začeli so v petek zvečer v mestecu z vsega 6.000 prebivalci, ki je bilo prizorišče nesreče. V tamkajšnji cerkvi je približno sto ljudi v spomin na žrtve prižgalo sveče. V Montrealu se je v tamkajšnji baziliki zbralo okoli 200 ljudi, podobne slovesnosti pa so bile včeraj napovedane tudi v Ottawi, Torontu, Winnipegu in drugih kanadskih mestih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.