Svet
264 ogledov

Še policija šokirana na Korčuli

slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic slovenija 05.10.07, konoplja, marihuana, droga, foto Dejan Mijovic
Policija na hrvaškem otoku Korčula je priprla 26-letnika in tri leta mlajšo žensko zaradi suma, da sta na otoku gojila in prodajala marihuano ter jo brezplačno ponujala mladoletnim otrokom. Zaradi slednjega je policija spisala ovadbo tudi zoper 19-letnika in še mladoletnega otroka.

Pristojna policija uprava na Hrvaškem je danes sporočila, da je končana večmesečnapreiskava policija na Korčuli, ki so jo sklenili s štirimi kazenskimi ovadbami, vsemi v povezavi z drogo.

Na območju Vele Luke in Čare so policisti včeraj opravili hišo preiskavo, v okviru katere so zasegli več kot tri kilograme marihuane. Za policijo je bilo zaskrbljujoče predvsem dejstvo, na kakšen način sta si 26-letni moški in 23-letna ženska, ki sta gojila in razpečevala marihuano, širila krog odjemalcev.

19-letnega fanta sta oskrbela z marihuano, ta pa jo je brezplačno naprej dajal mladoletnim otrokom. Na določeni točki je začel za drogo računati in otroke pri tem tudi izsiljeval.

Paketi marihuane | Avtor: Dubranjsko-neretvanska policija Dubranjsko-neretvanska policija


Hrvaška policija je sicer pred tremi meseci zaključila uspešno akcijo otkritja marihuane, do katere so sicer prišli dokaj "slučajno". V okolici otokov Lastovo, Mljet in Korčula je dobesedno plavalo 267 kilogramov marihuane, zapakirane v neprepustne pakete.

Posadka pomorske policije se je na morje odpeljala enajstkrat, da je pripeljala ves tovor. Preiskava, od kod se je znašla marihuana, še vedno poteka. To ni bil prvi primer, da so našli pakete droge v Jadranskem morju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Žurnalček 19:04 03.junij 2017.

    B.B Daj si pogledaj osnove Slovenskoga jezika sa naglaskom na formi ! Žurnalu pa vprašanje , če že imate toliko novinarjev z juga , zakaj nimate LEKTORJA !

  • Zmago 08:36 02.junij 2017.

    Ni sile, samoooo19 ;-)))) pa ta beseda je auseinandernehmbar ;-)) Auswanderungsbeschränkung, (25)Betriebshöchstgeschwindigkeit (29)Einbruchsdiebstahlversicherung (30).......

  • samo.jst 07:48 02.junij 2017.

    mladoletni otrok? B.B. pa odakle si ti? hitro pisat članek o brezsobni garsonieri - Luk$uz na 7,5m2