Svet
9051 ogledov

Še pred šestimi dnevi je sedel v priporu, danes serijsko moril

Vlak groze v Nemčiji Profimedia
V napadu z nožem na vlaku, ki je bil na poti iz Kiela v Hamburg na severu Nemčije, sta bila danes ubita dva človeka, sedem je bilo ranjenih.

Policija je osumljenca kmalu po napadu aretirala v kraju Brokstedt. Po navedbah policije je moški potnike napadel z nožem malo pred 15. uro, preden je vlak prispel na postajo v Brokstedtu. Obvladali so ga nekateri od potnikov, ki so ga zadržali do prihoda policistov.

V napadu sta bila ubita dva človeka, sedem ljudi je bilo ranjenih, med njimi trije huje. Policija je osumljenca, 33-letnega Palestinca, kmalu po napadu aretirala v Brokstedtu. Bil je lažje poškodovan, zato so ga prepeljali v bolnišnico.

Motiv za napad še ni znan. Po navedbah policije osumljenec pred napadom ni bil znan kot skrajnež, je pa možno, da trpi zaradi duševnih motenj.

Železniško postajo v Brokstedtu okoli 60 kilometrov severno od Hamburga so po napadu za nekaj časa zaprli. Kot poroča nemški tabloid Bild, naj bi še pred šestimi dnevi 33-letnik sedel v priporu zaradi nasilja in spolnih prestopkov. 

Komentarjev 16
  • Avatar pantani
    pantani 11:43 26.januar 2023.

    Narobe,takšen morilec se imenuje spree or spread killer in ne serijski, ki ima čisto drugi pomen!!! https://en.wikipedia.org/wiki/Spree_killer

  • Željko 09:39 26.januar 2023.

    Če je že prišlo do napada tega neumnega Alaha potem upam da so bili žrtve tega samo zagovorniki priseljevanja teh bumbarjev

  • Avatar Leon
    Leon 07:56 26.januar 2023.

    Fašizem, rasizem ,imperializem so vzrok za takšne izpade posameznikov . Tudi Anders Behring Breivik je produkt fašizma in nacionalizma .