Svet
9 ogledov

Še vsaj 30 mrtvih

Ukrajina Slavjansk konvoj ukrajinska vojska EPA
Prebivalci mest na vzhodu Ukrajine spet množično bežijo. Vsaj 30 ljudi je tam umrlo v zadnjih dveh dneh.

Na vzhodu Ukrajine je v zadnjih dveh dneh umrlo najmanj 30 ljudi, žrtev spopadov med ukrajinskimi silami in proruskimi separatisti. Nekaj tisoč Ukrajincev pa je iz strahu pred morebitnimi novimi spopadi zapustilo provinci Doneck in Lugansk.

Žrtev tudi čez mejo

Včeraj zvečer so namreč ukrajinske sile na tem območju napadle, natančneje bombardirale več oporišč proruskih aktivistov, pri čemer naj bi tri povsem uničili. V spopadih na območju Donecka in Marinke je bilo ubitih 12 ljudi, prav toliko jih je bilo ranjenih. Izstrelek ukrajinskih sil pa naj bi priletel tudi čez mejo in ubil ruskega državljana. Na območju mesta Doneck v ruski regiji Rostov je izstrelek zadel in poškodoval dve stanovanjski hiši.

Oblasti v Rusiji so zato Ukrajini že zagrozile s povračilnimi ukrepi in da se jim obetajo hude posledice.

Brazilija odpade

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko se je, med drugim tudi zaradi zadnjih tragičnih dogodkov, odločil. da odpove svoj odhod v Brazilijo.  Sporočil je, da se, kljub temu, da je obisk že najavil, ne bo udeležil današnjega finala svetovnega prvenstva v nogometu v Braziliji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.