Svet
11 ogledov

Se zelo motijo ali zelo lažejo?

Prihodnje tri dni bodo trupla preminulih v potresu in cunamiju iskali tudi s pom Žurnal24 main
Tepco priznal, da se je znova zmotil pri meritvah stopnje radioaktivnosti podtalnice v Fukušimi. Stopnja radiacije ni znana.

Japonska agencija za jedrski nadzor Tepco je sporočila, da so znova napačno izmerili radioaktivnost v podtalnici na območju jedrske elektrarne Fukušima. Včeraj so sporočili, da so izmerili 10.000-krat višjo vrednost radioaktivnega joda od običajne vrednosti. Napako so obžalovali in dodali, da ni natančno znano, koliko je podtalnica radioaktivna.

Tepco je sicer vse od začetka katastrofe v Fukušimi pod udarom kritik zaradi svoje politike obveščanja javnosti.

Trudijo se še naprej
Delavci v Fukušimi 1 se še naprej trudijo, da bi razmere spravili pod nadzor. Danes naj bi tako poskušali poškodovane dela nuklearke vnovič poškropiti z umetno smolo, kar so morali včeraj zaradi dežja prekiniti. Umetna smola naj bi preprečila širjenje radioaktivnega prahu.

Trupla iščejo iz zraka
Na tisoče japonskih in ameriških vojakov pa je danes začelo intenzivno zračno in pomorsko operacijo, v okviru katere iščejo trupla žrtev. Japonska in ameriška vojska sodelujeta s 120 letali in 65 ladjami, akcija iskanja trupel pa naj bi vzdolž severovzhodne obale trajala tri dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.