Svet
2258 ogledov

Sedem članov družine našli mrtve blizu doma

Tornado v Alabami
Med sedmimi žrtvami so tudi štirje otroci.

Med 23 mrtvimi v v tornadu, ki je pustošil po Alabami, je sedem članov iste družine. Vse žrtve, tudi štiri otroke, so našli v neposredni bližini domov. Otroci so bili stari šest, osem, devet in deset let. 

Kot je povedal tamkajšnji mrliški oglednik, so žrtve stare med šest in 89 let. Še vedno pa pogrešajo osem ljudi. Glede na podatke, ki jih imajo, predvidevajo, da so bile vse žrtve v stavbi, ko je udaril tornado. 

"Kričal je, da noče umreti"

Ko je Evony Wilson prejela opozorilo o nevarnosti tornada, je skupaj s sinom in mamo poiskala zavetje v kopalnici. "Sina sem držala za roko, on pa je kričal le, da noče umreti," je dogajanje, ko je tornado prešel njeno hišo, opisala Wilsonova. V pogovoru za BBC je dejala, da so močni vetrovi uničili njeno hišo. "Vetrovi so bili zelo močni, vse se je treslo," je povedala. 

Podobno kot Wilsonova so tudi drugi, ki se niso mogli skriti v kleti, iskali zavetje v kadeh v kopalnicah. Greg Molinari je za AL.com povedal, da sta z ženo živa po zaslugi snahe. "V sporočilu nama je naročila, naj greva v kopalnico in se pokrijeva z lonci. Vzela sva velike lonce in jih poveznila nase, kar nama je rešilo življenje, saj se je strop zrušil na naju," je dejal. 

V divjanju narave je bilo uničenih ogromno stavb. Več kot 50 ljudi je bilo ranjenih. Vetrovi najmočnejšega tornada, ki je divjal v Alabami, so dosegli hitrosti do 275 kilometrov na uro. 

Tornado v Alabami 23 mrtvih Svet Veter je zmlel drevesa, v zrak metal avtomobile in mobilne hišice
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.