Svet
7 ogledov

Sedem let po napadu na London številne aretacije

Aretacije v Londonu Reuters
Mineva sedem let od terorističnega napada v Londonu, v katerem je bilo ubitih 52 ljudi. V Veliki Britaniji v zadnjih dneh številne aretacije domnevnih teroristov.

Sedem let po terorističnem napadu v Londonu, v katerem je bilo ubitih 52 ljudi, okoli 700 pa ranjenih, teroristična nevarnost v državi še ni minila. Trenutno oblasti nevarnost označujejo kot znatno, kar pomeni, da je napad zelo verjeten.

V zadnjih dneh je policija v dveh ločenih operacijah prijela skupno 13 ljudi, ki jih sumijo snovanja terorističnih napadov in nagovarjanja k terorizmu.

Za oba primera trdijo, da olimpijske igre niso bile tarča. Analitiki svarijo, da bi obveščevalci in policija, ki so morali zaradi iger odpovedati svoj dopust, lahko prekoračili pooblastila in prijeli več oseb, kot bi bilo potrebno.

David Anderson, neodvisni britanski nadzornik protiteroristične zakonodaje, je ob tem v intervjuju za časopis Muslim News dejal, da bo podrobno spremljal ravnanje policije, da ta ne bo prekoračila pooblastila. "Opazujem kot sokol," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.