Svet
10 ogledov

Sedemletnik peljal vinjenega domov

Avstralska policija EPA
Avstralska policija zaradi neprižganih luči ustavila avto in za volanom našla dečka.

Avstralska policija je v zgodnjih jutranjih urah v zvezni državi Queensland ustavila avtomobil, ki ga je upravljal komaj sedemletni deček. Na sedežu sopotnika je našla vinjenega moškega, ki ga je fant domnevno peljal domov. Vozilo je ustavila, ker je ob treh ponoči vozilo brez prižganih prednjih luči. Zaradi povzročanja nevarnosti v prometu pod vplivom alkohola je ovadila 41-letnega moškega. Ali gre za očeta dečka, mediji ne poročajo.

Zvezni minister za promet Scott Emerson je dejal, da je bil ob novici pretresen. "Šokiran sem nad norostjo te vrste," je dejal. "Vsak dan govorim o davku na cestah, ki je že tako previsok."

Svetovalec za varno vožnjo Joel Tucker pa je za medije povedal, da je imel deček srečo, da nihče ni bil poškodovan. "Otroci pri tej starosti še nimajo fizičnih in psihičnih kapacitet, potrebnih za varno vožnjo," je dejal. "Resnično zaskbljujoče je, da je bil postavljen v pozicijo, ki ji ni dorasel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.