Svet
7 ogledov

Sedemletnik vrnil najden denar

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Sedemletni deček iz Kentuckyja je v bližini dvorišča našel sveženj denarja, ki pa ga je pošteno odnesel na policijo in dejal, da ga ne more zadržati, ker ni njegov.

Gregory Payne je bil na obisku pri svoji babici v Richmondu, ko je med igro na dvorišču opazil zvezek. Mislil je, da ga je izgubil eden izmed otrok na poti v šolo, toda radovednost mu ni dala miru in je pokukal vanj.

V zvezku je opazil dokumente in malce več kot tisoč evrov (1400 ameriških dolarjev). Deček je materi dejal, da denarja ne more obdržati, ker ni njegov, in da bi ga moral vrniti pravemu lastniku. Denar sta skupaj z materjo odnesla na policijsko postajo.

Policija je ugotovila, da so bili dokumenti in denar ukradeni iz sefa neprofitne organizacije Achieva Resources, ki pomaga brezdomcem in otrokom s posebnimi potrebami. Zaposleni v organizaciji so dejali, da so hoteli z denarjem kupiti oblačila in hrano za revne prebivalce Richmonda. "Želim si, da bi lahko zadržal denar, toda hotel sem ravnati pravilno," je dejal sedemletni Gregory.

V organizaciji so bili navdušeni zaradi Gregoryjeve odločitve. "Očarljivo je, da ima sedemletni deček takšen občutek za poštenost," so dejali. Sedemletni poštenjak je zaradi svojega plemenitega dejanja dobil sto ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.