Svet
0 ogledov

Sedemnajstletnik objadral svet

Mike Perham bo podrl en mesec star rekord Zaca Sunderlanda. Žurnal24 main
Sedemnajstletni Mike Perham bo v soboto postal najmlajši človek v zgodovini, ki je sam objadral svet. S tem bo podrl rekord Zaca Sunderlanda, ki je rekord postavil julija letos.
Mike Perham iz Potters Bara bo v soboto s svojo ladjo po devetmesečni plovbi preplul ciljno črto med Ushantom v Franciji in Lizard Pointom v Cornwallu. Mike, ki je pred tremi leti postal najmlajši človek, ki je sam prečkal Atlantik, bi se moral domov vrniti do konca oktobra, če bi hotel podreti rekord 17-letnega Zaca Sunderlanda. Temu je ta podvig uspel julija letos.

Najstnik je na potovanju objadral Portugalsko, Kanarske otoke, Južno Afriko, Avstralijo in Novo Zelandijo.

"Bilo je nekaj zelo nevarnih trenutkov. Takrat se vprašaš, zakaj sploh to počneš, če pa greš samo iz ene nevarnosti v drugo. Ko pa se izkoplješ iz tega, si rečeš: 'Vau, neverjetno'", je Mike povedal za Sky News.

Peter Perham je povedal, da ga je sinov podvig stal 70 tisoč evrov (60 tisoč funtov). "Upam, da se bo, ko pride domov, spet posvetil svojemu drugemu hobiju – skakanju s kolesom."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.