Svet
9 ogledov

Šef bolnišnice ostaja kljub napakam

V. d. direktorja bolnišnice Dinkić ne vidi razloga za odstop. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
V bjelovarski bolnišnici se odvija prava tragikomedija. Preiskava grozi štirim kirurgom, ki so opozorili na nepravilnosti, medtem ko njihov šef kljub priznanju zdravniške napake ostaja nedotakljiv.

Upravni svet bjelovarske bolnišnice je odobril, da se na delo vrnejo štirje kirurgi, ki so opozorili na nepravilno ravnanje v. d. direktorja bolnišnice Davorina Dinkića. Ta jih je odpustil ravno po tem, ko so opozorili na nepravilnosti. V zdravniško sobo je prikorakal s tremi varnostniki in jim povedal, da so odpuščeni.

A zadeva še ni končana, poroča Večernji list. Zdaj strokovni svet bolnišnice predlaga hrvaški zdravniški bolnišnici, naj uvede preiskavo zoper štiri kirurge, čeprav je Dinkić sam priznal, da je res naredil nekaj napak. Med drugim priznava, da je v trebuhu pacienta pozabil kirurški instrument in da je sina zaposlil v bolnišnici le zato, ker je težaven in ga želi imeti na očeh.

zdravnik zdravniki halje bela halja bele halje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.