Svet
5764 ogledov

Šef Lukoila, ki je nasprotoval Putinovi vojni, umrl po padcu skozi okno

Ravil Maganov Reševalni pas/Twitter
V svetu odmeva smrt predsednika upravnega odbora Lukoila. Po poročanju številnih ruskih medijev je Ravil Maganov umrl po padcu iz šestega nadstropja osrednje moskovske bolnišnice.

Bolnišnica je sicer znana kot bolnišnica Kremlina, navaja The Moscow Times, vzrok smrti, torej padec s šestega nadstropja, pa je potrdila policija za spletno stran RBC-ja. Maganov, sicer tudi podpredsednik omenjene naftarske družbe, je še drugi visoki predstavnik Lukoila, ki je umrl v sumljivih okoliščinah v zadnjih mesecih. V začetku maja je namreč umrl tudi Aleksander Subbotin. Njegov razlog za smrt je še bolj bizaren: po prepiti noči naj bi obiskal šamana, ki bi mu pomagal pozdraviti mačka. Zanj je bil usoden žabji strup. 

Lukoil, sicer drugo največje rusko naftno podjetje, je ob začetku ruske invazije na Ukrajino pozival k prekinitivi oboroženih spopadov. "Zavzemamo se za takojšnjo prekinitev oboroženega konflikta in podpiramo rešitev s pogajanji in diplomacijo," so tedaj zapisali v pismu delničarjem.

Iz družbe Lukoil so medtem sporočili, da je 67-letnik umrl po "hudi bolezni"."Z globokim obžalovanjem sporočamo, da je po hudi bolezni umrl Ravil Maganov," je Lukoil zapisal v izjavi, ki jo povzema francoska agencija AFP.

Precejšnje število sumljivih smrti v Rusiji

Tudi sicer so od začetka leta našli mrtvih več vodilnih uslužbencev ruskih energetskih podjetij, vsi naj bi si vzeli življenje. Dolgoletni namestnik vodje banke Gazprombank Igor Volobujev je konec aprila v videointervjuju, objavljenem na YouTubu, podvomil, da je šlo za samomore. Malo pred tem je Volobujev pobegnil v Ukrajino in ob tem navedel, da se želi tam boriti proti ruskim enotam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 18
  • Kmodri 19:17 01.september 2022.

    Putin preizkuša, ali imajo Rusi nad človeške sposobnosti - letenja!

  • endrug 16:01 01.september 2022.

    Sedaj jih je pa že kar nekaj, ki so jih Putinovi samomorili. Opomin za ostale. A palica ima dva konca. Se bo kdo tako bal, da bo naročil odstrel.

  • Boschtjan Zupanchich 14:26 01.september 2022.

    Zgleda, da se je tudi Vladkotu Putkotu že Zmešalo, če gre takole nad svoje ljudi !!! ! !!!