Svet
19 ogledov

Šef Nokie zanikal govorice

Stephen Elop (levo) je zavrnil namige, da bo Nokio prevzel Microsoft. Poleg njeg Žurnal24 main
Direktor Nokie Stephen Elop je v sredo zavrnil namige, da se je ameriški proizvajalec programske opreme Microsoft dogovoril za nakup Nokijine enote za mobilno telefonijo.

"Ne potekajo prav nobeni pogovori. Govorice so brez osnove," je v okviru tehnološke konference D9, ki te dni poteka v mestu Rancho Palos Verdes v Kaliforniji, zatrdil prvi mož največjega proizvajalca mobilnikov na svetu, ki se mu v zadnjih letih močno znižuje tržni delež.

Spletna stran Boy Genius oziroma BGR.com je v sredo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisala, da se je po informacijah poznavalcev Microsoft dogovoril za 19 milijard dolarjev vreden nakup Nokijine enote za mobilne telefone.

Prvi Microsoft-Nokia konec leta
Nokia je zaposlila Elopa, nekdanjega menedžerja v Microsoftu, na položaj glavnega izvršnega direktorja septembra, februarja pa je nato Nokia najavila, da bo opustila svoj operacijski sistem za pametne mobilne telefone in namesto njega uporabljala Microsoftov sistem Windows Phone.

Elop je v okviru konference dejal, da bo prvi Nokijin pametni mobilni telefon s sistemom Windows Phone 7 na trg prišel v zadnjem četrtletju letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.