Svet
5 ogledov

Šef plačal dopust pod pogojem, da ...

Na počitnicah Shutterstock
Direktor denverskega podjetja FullContact API meni, da so najboljši uslužbenci zelo iskani na trgu dela, zato želi, da so njegovi zaposleni zadovoljni in spočiti.

Bart Lorang tako svojim zaposlenim ponuja 7.500 dolarjev (dobrih 6.100 evrov) dodatka za dopust, a pod določenimi pogoji.

"Prvič, če nekdo želi denar za dopust, je sploh prisiljen iti na dopust. Drugič, mora se popolnoma odklopiti od dela, torej nič telefonskih klicev, e-pošte, tvitov ali česar drugega, povezanega z delom," Loranga citira abcnews.com. Sam priznava, da ima z upoštevanjem svojih pravil težave. Med drugim so ga "ujeli" ob egiptovskih piramidah z računalnikom v rokah.

Njegovi zaposleni so navdušeni. "To je resničen oddih za možgane," je dejal Robbie Jack, eden od zaposlenih. "Človek se na delo vrne spočit in prerojen ter še bolj navdušen nad delom, ki ga je opravljal pred odhodom."

Tehnološka podjetja so postala znana po dodatkih zaposlenim in FullContact API ni izjema. Google na primer ponuja zdravstveno varstvo in plačuje študij, Facebookovi zaposleni pa ob prihodu novega člana družine dobijo štiri tisoč dolarjev (nekaj manj kot 3.300 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.