Svet
29 ogledov

Seks na Pagu vas bo drago stal

010609_istock_seks_bazen Žurnal24 main
Lani je sodišče na Pagu izreklo več kot 46 tisoč evrov kazni tistim, ki so spolno občevali na javnih krajih. Sodniki so si zaradi zanimive podrobnosti posebej zapomnili primer Slovenke.

Sodišče na Pagu je eno izmed redkih hrvaških sodišč, kjer so lani dosodili kazen tistim, ki so spolno občevali na javnem mestu. Dva izmed teh primerov sta pripadla sodniku Vjenceslavu Oštariću, ki o podrobnostih ni želel govoriti, je pa potrdil, da je kaznoval vse pare, ki so se predali strasti.

Slovenka s Francozom kar pred lokalom
"Lahko vam samo rečem, da so bili ti tuji državljani, mlada dekleta in fantje, na sodišču zelo vljudni in niso povzročali nikakršnih težav. Če se ne motim, sem jim izrekel najvišjo možno kazen v višini 700 evrov, ki so jo takoj plačali," je povedal. V enega izmed teh primerov je bila vpletena tudi mlada Slovenka, ki sta jo sredi akcije s Francozom pred gostinskim lokalom zmotila dva policista.

Zadnje leto je tamkajšnje sodišče skupno naložilo 340 tisoč kun (dobrih 46.700 evrov) kazni tistim, ki so imeli spolne odnose na javnem kraju.

Fant je mislil, da se je drogirala
Zanimiv je tudi primer Nemke in njenega prijatelja iz Italije, ki sta priplavala do gliserja v morju ter se nanj povzpela in uživala brez zadržkov –- dokler ju ni nekdo opazil in prijavil. A sodnik se tega primera ne spominja.

Priznava, da si verjetno tudi Slovenke ne bi zapomnil, če ne bi bilo naslednje podrobnosti: "Primera se spominjam zato, ker jo je pred sodiščem čakal neki mladenič, za katerega sem kasneje izvedel, da je njen fant in da je bil prepričan, da je bilo njegovo dekle tja privedeno zaradi zlorabe droge. Seveda mu nisem mogel dovoliti, da bi bil navzoč pri obravnavi, ne vem pa, ali mu je povedala po resnici, zakaj je morala plačati kazen."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.