Svet
11 ogledov

Seks odnesel vodjo turške opozicije

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Vodja turške opozicije je za objavo spornega posnetka že obtožil vladajočo islamistično stranko in dejal, da gre za zaroto.

Zdaj že nekdanji opozicijski predsednik Deniz Bajkal je vlado obtožil, da je vedela za posnetek, ki že lep čas kroži po spletu. Na njem je mogoče videti moškega, podobnega Bajkalu, v spodnjem perilu, ki se ravno oblači, skupaj z njim pa je v sobi še napol gola ženska.

"Če ima ta zadeva ceno in če je ta cena odstop iz vodstva CHP, sem ga pripravljen plačati. Moj odstop ne pomeni, da bežim stran, ali da se vdajam. Nasprotno, pomeni, da se proti temu borim," je v svoji odstopni izjavi dejal 71-letni Bajkal. Ta je na čelu CHP, ki ga je ustanovil Kemal Ataturk, že od leta 1992.

Bajkal je sicer oster kritik vladajoče islamistične stranke AK, njegov odstop pa je prišel v luči napovedi CHP, da bo blokirala vladni referendum o ustavnih spremembah. Z njimi naj bi prenovili sodni sistem, s čimer bi vojska postala odgovorna neposredno civilnim sodiščem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.