Svet
41 ogledov

Sekta deset let živela pod zemljo

Jama Shutterstock
Muslimanska sekta v Rusiji je bila deset let pod zemljo. S seboj so imeli 27 otrok, nekateri izmed njih še nikoli v življenju niso videli dnevne svetlobe.

Člani muslimanske sekte so se v podzemlju zadrževali v temnih in neogrevanih celicah, pred desetimi leti pa so prekinili vse stike z zunanjim svetom. Otroci so stari od enega leta do 17 let. Ruske oblasti so jih zdaj odvzele staršem in jih predale socialnim ustanovam. V skupnosti je živelo 27 otrok in 38 odraslih. Otroci so v zdravstveni oskrbi.

Oklical se je za preroka

Sekto so odkrili v mestu Kazan v pretežno muslimanskem Tatarstanu vzhodno od Moskve. Vodil jo je 83-letni Faizrakman Satarov, ki se je oklical za muslimanskega preroka, čeprav je kaj takega v nasprotju z islamom.

Sledilo mu je okoli 70 vernikov, od katerih je pred desetimi leti zahteval, da prekinejo vse povezave z zunanjim svetom in začnejo živeti v podzemnih celicah.

Otroke so prepričevali, da ne smejo vstopati v "tuji“ svet. Niso smeli hoditi v šolo, o njihovi verziji islama so jih poučevali starejši.

Nič gretja ali elektrike

Člani sekte so celice izkopali pod zapuščeno trinadstropno stavbo z manjšim minaretom in polmesecem na vrhu. Območje so lahko zapuščali le redki člani sekte, so poročali ruski mediji.
V majhnih in tesnih celicah ni bilo prezračevanja, gretja ali elektrike. Oblasti so že napovedale, da bodo stavbo in celice zdaj porušile.

"Odločili so se likvidirati našo ločino. Odločili so se bojevati z Alahom, ne bodo premagali Alaha. Prišli so z buldožerji in puškami, samo prek naših trupel bodo uničili naš dom," pa izjavo enega od članov sekte navajajo ruske Vesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.