Svet
28 ogledov

Sektaški prerok razsvetljenje doživel na trolejbusu

Ruska sekta youtube.com
Lažni prerok je imel vizijo: zgraditi je hotel svoj podzemni kalifat. Ruski sektaši obtoženi zlorabe otrok.

Triinosemdesetletni Faizrakhman Satarov, ki se je razglasil za muslimanskega preroka in 70 svojih sledilcev za deset let popeljal pod zemljo, trdi, da je imel božjo vizijo: sam bo zgradil svoj kalifat pod zemljo. Vizijo je doživel na trolejbusu: iz iskric napeljave je razbral božje sporočilo, piše BBC. Uradna muslimanska struja njegove nauke zavrača. 

Ruske oblasti so po odkritju sekte nekatere člane že obtožile zlorabe otrok. Kriminalistična preiskava pa še poteka, zato bodo morda sledile nove obtožnice.

Sedemnajstletnica noseča

Poleg odraslih je pod zemljo živelo več otrok, nekateri mediji navajajo, da jih je bilo 20, drugi, da jih je bilo 27.

Številni so bili pod zemljo rojeni, najmlajša ima le 18 mesecev, ena 17-letnica pa je noseča. Nobenemu od otrok niso dovolili zapustiti podzemnih prostorov, odrekali so jim zdravstveno oskrbo in šolanje. Živeli so brez elektrike, ogrevanja, prezračevanja in ustreznih sanitarij.

Osem nadstropij pod zemljo

Satarov in drugi člani sekte so bili zelo nejevoljni, ko so jih oblasti pregnale iz njihovih celic, ki so segale osem nadstropij pod zemljo. Podzemlje so le občasno zapuščali nekateri člani sekte, da so odhajali po hrano.

Komentarjev 1
  • mirko 10:29 10.avgust 2012.

    Iz iskric je razbral, da si je zaželel sexa z mladoletnicami. Gnus stari, mislim, da se ti je kar lepo utrgalo v glavi, ne pa božje videnje.