Svet
10 ogledov

Senator: bil sem spolno zlorabljen

Senator Scott Brown na fotografiji desno. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ameriški senator Scott Brown je razkril, da ga je v otroštvu spolno zlorabil vodja tabornikov, očim pa ga je zlorabljal čustveno.

Republikanski senator iz ameriške zvezne države Massachusetts je ob tem izrazil upanje, da bo njegova izpoved pomagala vsem tistim ljudem, ki so v otroštvu doživljali podobne grozote kot on.

Pred izdajo svoje knjige Against All Odds je Brown dejal, da so duševne in spolne zlorabe v otroštvu del njegovega življenja. "So del mojega življenja, ampak zagotovo niso edini del moje življenjske zgodbe, o kateri govorim."

V intervjuju za ameriško televizijsko postajo CBS je Brown dejal, da mu je vodja tabornikov grozil, da ga bo ubil, če bo domačim povedal, da ga je spolno zlorabil. "Dejal je 'Če boš komu povedal ... te bom ubil. Zagotovil bom, da ti nihče ne bo verjel.'"

Senator je prav tako dejal, da razmišlja o nakupu hiše, kjer ga je čustveno zlorabljal njegov očim, in sicer bi jo kupil zato, da bi jo zažgal. Po njegovem mnenju je bil prav zaradi duševnega nasilja in razdrte družine lažja tarča za pedofile.

Dejal je tudi, da za spolne zlorabe ni vedela niti njegova mati. "To se zgodi, ko si žrtev. Sram te je. Ranjen si," je še dejal za televizijsko postajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.