Svet
12 ogledov

Senator Stevens umrl v letalski nesreči

Sean O'Keefe (levo) je nesrečo preživel, Ted Stevens pa je podlegel poškodbam. ( Žurnal24 main
Na Aljaski je strmoglavilo potniško letalo. Nesrečo so preživeli štirje ljudje, med njimi nekdanji vodja Nase. Republikanski senator Stevens je umrl.

Na majhnem potniškem letalu, ki je v ponedeljek popoldne strmoglavilo na Aljaski blizu mesta Dillingham, je bilo devet ljudi, med njimi nekdanji prvi mož vesoljske agencije Nasa Sean O'Keefe in nekdanji ameriški senator Ted Stevens.

Po navedbah urada za letalsko varnost NTSB je v nesreči umrlo pet potnikov, štirje pa so preživeli, med njimi sta dva huje ranjena. Po poročanju Reutersa sta nesrečo preživela O'Keefe in njegov sin, Stevens pa je v strmoglavljenju umrl.

Po poročilu vremenoslovcev je bila vidljivost na omenjenem področju zelo slaba, reševalci pa so imeli zaradi vremena nemalo težav, da so se prebili do kraja nesreče. Tja so s helikopterjem prispeli tudi zdravniki.

O'Keefe je Naso vodil od leta 2001 in februarja 2005, njegovo vodenje pa so zaznamovali veliki uspehi, med njimi robotski raziskovalci na Marsu. Zdaj vodi evropski letalski in oborožitveni koncern EADS v Severni Ameriki.

Stevens je bil republikanski senator z najdaljšim stažem v zgodovini stranke − v senatu je bil od leta 1968 do 2008. S položaja ga je odnesel sodni proces zaradi korupcije. Leta 1978  je preživel letalsko nesrečo na letališču Anchorage na Aljaski, v kateri pa je umrla njegova soproga. O'Keefe in Stevens sta sicer dolgoletna ribiška kolega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.