Svet
23 ogledov

Senatorka bi zamenjala bobra s polarnim medvedom

Bober EPA
Konservativna senatorka Nicole Eaton je svojim kolegom predlagala, da bi nacionalni simbol bobra nadomestili s simbolom polarnega medveda.

Po besedah senatorke Nicole Eaton je bober zastarel in destruktivni godalec. Meni, da bi delo državnega simbola bolje odigral polarni medved, ki izraža moč, pogum, iznajdljivost in dostojanstvo. Čas je, da se simbol spremeni, meni Eatonova.

"Veliko ljudi sovraži tako imenovane 'dentalno defektne podgane', ki ne prinašajo ničesar dobrega. Pustošijo po kmetijskih površinah, cestah, jezerih, potokih in drevesnih nasadih. Zato je skrajni čas, da se znebimo simbola bobra in ga zamenjamo z veličastnim polarnim medvedom."

Odločitev Eatonove po mnenju mnogih naj ne bi bila nepričakovana, saj je velika ljubiteljica polarnih medvedov, katerih slike krasijo tudi njeno pisarno.

Bobri so simbol Kanade

Nad idejo pa niso ravno navdušeni ostali predstavniki parlamenta. Menijo, da bober dobro predstavlja Kanadčane, poleg tega pa je menjava nacionalnih simbolov zelo dolgotrajen postopek. "Bobri so kot Kanadčani. So zelo simpatični in prijetni. Polarni medvedi izražajo strah," je povedal Michael Runtz, profesor zgodovine na Univerzi Carlton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.