Svet
18 ogledov

Šešelj bi šel na letni dopust, slabo vpliva na Mladića

Žurnal24 main
Obtoženec za vojne zločine Vojislav Šešelj se je izrekel, da po obtožnici za nespoštovanje sodišča ni kriv. Sodišče je zaprosil, da ga po devetih letih začasno izpusti, da bo lahko šel na dopust.

To je sicer že četrta obtožnica, s katero se v Haagu sooča vodja srbskih radikalcev Vojislav Šešelj, in tretja zaradi nespoštovanja sodišča, poroča srbski B92.

Zadnjo obtožnico si je zaslužil po tem, ko je maja razkril identitete zaščitenih prič v procesu proti njemu.

Izrazil je tudi razočaranje nad tem, da so zaradi domnevno slabega vpliva, ki ga je imel na Ratka Mladića, slednjega odstranili iz njegovega nadstropja.

Šešelj je po tem, ko se je izrekel za nedolžnega, sodišče zaprosil, da ga začasno izpusti na svobodo. Po devetih letih v priporu bi se mu namreč prilegel dopust, je razložil Šešelj.

Zaradi nespoštovanja sodišča je bil Šešelj že pravnomočno obsojen na 15 mesecev zapora, še eno sodbo pa je pričakovati kmalu, poroča srbski B92.

Komentarjev 6
  • privat 20:49 22.oktober 2011.

    res pa je kot škrat...debilizem mu iz obraza gleda ..Srbski junaki so vsi kot da bi jih pikaso z lopato risal po sekret paperju..

  • privat 20:46 22.oktober 2011.

    jelinčič je tam samo zaradi koristi..naj mislijo da majo zaveznike pri nas...

  • privat 20:46 22.oktober 2011.

    kaj mene briga kaj ma za povedat morilec otrok?? Če je pametnejši kot haško sodišče...dej debil pusluš kok lažeš ,zavajaš..kaj si trofazni??