Svet
15 ogledov

Šešelj se mora vrniti v zapor

Vodjo srbskih radikalcev obtožnica bremeni vojnih zločinov in zločinov proti člo Žurnal24 main
Pritožbeni senat haaškega sodišča je odredil, da se mora odločitev o izpustitvi vodje srbskih radikalcev Vojislava Šešelja takoj preklicati. Zahteva njegovo takojšnjo vrnitev v zapor v Scheveningenu.

Pritožbeni senat je sodišču naložil, da mora odločitev v primeru Šešelj, s katero so srbskega politika začasno izpustili na prostost, takoj preklicati, piše Blic.

Sodnikom še nalaga, da morajo znova pretehtati pogoje in dokaze na osnovi katerih so ga izpustili. 

Šešelj je obtožen zločinov proti Hrvatom in muslimanom na Hrvaškem, v Vojvodini in Bosni in Hercegovini med letoma 1991 in 1993.

 Sodišče prve stopnje je novembra lani odločilo, da ga izpustijo na svobodo.

 "Šešelj svojih trditev, da obtožbe ne temeljijo na pravnih argumentih, ni dokazal," poudarja glavni tožilec haaškega sodišča Serge Brammertz. 

Tožilstvo je s pritožbo zahtevalo razveljavitev odločitve sodišča, da Šešlja spusti na prostost. Zahteve pa je podkrepilo s Šešljevimi javnimi nastopi v zadnjih mesecih, na katerih spet podpihuje sovraštvo.

Komentarjev 2
  • dragec 14:54 30.marec 2015.

    še boljše bi bilo, da je zaprt v Srbiji. Hitro bi izgubil "nedužnost ".

  • Žurnalček 14:38 30.marec 2015.

    Ker je prekršil zakon- zažig zastave - kakršen koli prekršek to že bil , on je pod šapo Haaga in samo Haag ga lahko in mora za zažig kaznovati . Zato ga morajo vrniti v zapor, od koder je bil ...prikaži večl začasno ispušćen.