Svet
45 ogledov

Šešljeva žena za predsednico

jadranka šešelj EPA
Kandidatka Srbske radikalne stranke (SRS) na predsedniških volitvah v Srbiji 6. maja bo Jadranka Šešelj, soproga haaškega obtoženca Vojislava Šešlja. Glavna kandidata bosta sicer dosedanji predsednik Boris Tadić in vodja Srbske napredne stranke Tomislav Nikolić.

Vodstvo SRS je v obrazložitvi svoje odločitve zapisalo, da je Jadranka Šešelj ženska, ki je svoj pogum, doslednost in pripravljenost na žrtvovanje dokazala v preteklih desetih letih, ki jih je njen soprog preživel v priporu haaškega sodišča. "Srbija potrebuje gospodarja, ki bo skrbel zanjo in se zanjo žrtvoval, tako kot za svojo družino skrbi in se zanjo žrtvuje Jadranka Šešelj. Volitve so zadnja priložnost za spremembo dosedanje katastrofalne državne politike," je v sporočilu poudarilo vodstvo SRS. Šešljeva se doslej ni ukvarjala s politiko.

Srbski predsednik Boris Tadić je ta teden odstopil s položaja, s čimer je omogočil sklic predsedniških volitev, ki bodo potekale 6. maja hkrati s parlamentarnimi in lokalnimi volitvami. Tadiću bi se drugi predsedniški mandat sicer iztekel februarja prihodnje leto. Na volitvah bo tako kandidiral že za tretji mandat.

Poleg Tadića, Tomislava Nikolića in Šešljeve se bodo za predsedniški položaj po pričakovanjih potegovali še vodja socialistov (SPS) in notranji minister Ivica Dačić, vodja Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović, vodja Demokratske stranke Vojislav Koštunica, vodja Zveze vojvodinskih Madžarov Istvan Pasztor in vodja Združenih regij Srbije Zoran Stanković.

Komentarjev 1
  • maneken 23:41 06.maj 2012.

    "Srbija potrebuje gospodarja, ki bo skrbel zanjo in se zanjo žrtvoval, tako kot za svojo družino skrbi in se zanjo žrtvuje Jadranka Šešelj"-ta je dobra. Res sem se nasmejal.