Svet
59 ogledov

Šest aktivistk trenutno tvega svoje življenje

Greenpeace The Shard London aktivistke
1/7
EPA
Ravno v tem trenutku šest Greenpeaceovih aktivistk pleza na najvišji evropski nebotičnik The Shard v Londonu. Z vrha nameravajo poslati sporočilo naftnemu gigantu Shellu, ki ima sedež v neposredni bližini.

Ženske so se za ta nevaren podvig brez dovoljenja odločile zato, ker želijo dvigniti zavest o izkoriščaju mineralnih virov na Arktiki, je sporočil tiskovni predstavnik Greenpeacea. Na vrhu The Sharda hočejo naftnemu gigantu Shell Oil pustiti sporočilo. Kot poročajo britanski mediji, so k nebotičniku že ob 4.30 poslali policiste, a jim ni uspelo zaustaviti aktivist, ki so do nebotičnika prišle preko postaje London Bridge. Njihov podvig lahko v živo spremljate tukaj.

Pogumnim plezalkam naj bi bilo ime Ali Garrigan (27 let, Velika Britanija), Sabine Huyghe (33 let, Belgija), Sandra Lamborn (29 let, Švedska), Liesbeth Deddens (31 let, Nizozemska), Victoria Henry (32 let, Velika Britanija) in Wiola Smul (23 let, Poljska).

Greenpeace je o tem podvigu povedal: "Ta nebotičnik, ki je videti kot kup ledu, stoji ravno med tremi stavbami naftnega podjetja Shell. Ker se z nami nočejo pogovarjati o njihovem načrtu vrtanja na Arktiki, bomo mi o tem kričali z vrha nebotičnika. Pridružite se nam in delite naš video."

V nebotičniku se bojijo za varnost

Zgodaj zjutraj pa so se oglasili tudi odgovorni v nebotičniku, ki so na Twitterju zapisali: "Nebotičnik trenutno izkoriščajo protestniki. Naša glavna skrb v tem trenutku je varnost vseh v tej stavbi, zato smo se že povezali z oblastmi."

S policije so sporočili, da budno in ves čas spremljajo njihov podvig.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.