Svet
71 ogledov

Šest dni izgubljena v puščavi, pila lastni urin ...

Nacionalni park Joshua Tree nps.gov
Mariya Masha Mitkova in Aaron Morganstein sta se 12. novembra odpravila na kampiranje v Nacionalni park Joshua Tree, okrog 225 kilometrov vzhodno od Los Angelesa. Njuna počitniška izkušnja se je sprevrgla v nočno moro.

Prijatelji 27-letnice in 33-letnika so ju nazadnje videli, ko sta se odpravila zdoma v delu Los Angelesa. Na bankomatu sta še dvignila denar in na poti do nacionalnega parka dotočila gorivo v avtomobil. Nato so se za njima izgubile vse sledi.

V nacionalnem parku sta odšla na planinarjenje, a tema ju je dohitela prej, kot sta predvidevala, izgubila sta se, poti nazaj do avtomobila nista več našla. Naslednjih šest dni sta tavala po parku in skušala najti pot do civilizacije. S seboj sta imela malo vode, hrana je ostala v avtomobilu. Njuno izkušnjo je objavil LA Times; par je povedal, da sta razmišljala že o tem, da bi pojedla posamezne dele svojega telesa oziroma, da v primeru smrti enega drugi poje njegovo truplo.

"Obljubila sem sebi in puščavi, da - v kolikor preživim - skušam izboljšati svet," je po vrnitvi povedala Mitkova. Po osmih dneh tavanja po brezpotjih ju je našla mejna patrulja na meji z Mehiko.

Morganstein je povedal, da je tretjega dne mislim, da bo umrl. S seboj na pohod sta iz avtomobila odnesla le pet litrov vode, bila sta primorana piti lastni urin. "Prvič je resnično grozno, vendar po rehidraciji človek komaj opazi okus. Urin nama je gotovo rešil življenje."

Ko so ju našli, nista potrebovala zdravniške pomoči; bila sta sicer zelo izčrpana, vendar bila sta nepoškodovana, težav nista imela niti z deihdracijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.