Svet
41 ogledov

Šest let iskali v napačno smer

Madeleine McCann
1/5
Žurnal24 main
Maddie naj bi neznanec odpeljal do 45 minut pozneje, kot so sprva predvidevali, kar pomeni, da so preiskovalci šest let iskali v napačni smeri.

Po šestih letih v primeru izginotja Madeleine McCann prihajajo na dan novi podatki. Novi podatki kažejo, da bi neznanec Madeleine lahko odpeljal le nekaj trenutkov pred tem, ko je v spalnico vstopila njena mati. Časovnica ugrabitve se s tem zamika za 45 minut, kar pomeni, da je bila dosedanja preiskava osredotočena na napačno osebo.

Po objavi novih fotorobotov je policija prejela več sto klicev in elektronskih sporočil ljudi z novimi informacijami o dogajanju na večer, ko je iz portugalskega letovišča izginila takrat triletna Maddie.

V oddaji Crimewatch na BBC sta o zadnjih dogodkih v preiskavi spregovorila tudi dekličina starša. "Ne vemo, kaj se je zgodilo Madeleine, ne vemo, kdo jo je vzel. Najboljša možnost, da jo najdemo, je z identifikacijo osebe, ki jo je vzela," je dejal Gerry McCann.

Dosedanja preiskava se je osredotočila na napačnega človeka, ki so ga zdaj identificirali kot Britanca, ki je nosil domov svojega otroka. Gre za moškega, ki ga je prijateljica McCannovih videla, ko je okoli 21. ure šla preverit, ali otroci spijo. "Prepričani smo, da to ni Madeleinin ugrabitelj," je sporočila policija.

Preiskava se je zdaj osredotočila na izjavo druge priče, ki je do zdaj niso obravnavali kot zelo pomembno. Družina iz Irske, ki je počitnikovala v Praia da Luzu, je preiskovalcem povedala, da so okoli 22. ure videli moškega, ki je nosil otroka. Policija ob tem opozarja, da gre lahko tudi v tem primeru za nedolžnega moškega. Vse, ki se prepoznajo v fotorobotu, pa pozivajo, naj se javijo, da se tako izločijo iz preiskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.