Svet
16 ogledov

Šest umorov v enem dnevu

Hollywood bulevard istockphoto Žurnal24 main
V Hollywoodu neznanec v lokalu streljal na šest ljudi. Štirje so umrli. Policija na nogah.

 

Šest ubitih ljudi v enem dnevu je samo nadaljevanje vala nasilja, ki je Los Angeles zajelo v zadnjih dveh tednih in zaradi katerega je policija izpostavljena velikemu pritisku javnosti. Do letos je število umorov v mestu angelov upadalo.

 

V lokalu v severnem predelu Hollywooda je v soboto popoldne po lokalnem času prišlo do streljanja, v katerem so štirje ljudje umrli. Dva so odpeljali v bolnišnico, kjer se še borijo za njuni življenji.

 

Po besedah očividcev je neznani napadalec sredi 30. let, s kraja streljanja pa je pobegnil s svojim avtomobilom. Ali je svoje žrtve poznal, ni znano, ravno tako tudi ne motiv njegovega zločina.

Viri s policije, ki niso želeli biti imenovani, so LA Timesu povedali, da bi v streljanje lahko bila vpletena armenska mafija. Policija tega uradno ni potrdila in pri tem poudarila, da za zdaj ni razlogov, da bi tudi žrtve povezovali s kriminalnim podzemljem.

Le nekaj ur pred streljanjem je do podobnega zločina prišlo na drugem predelu mesta. Policija obeh primerov za zdaj ne povezuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.