Svet
9 ogledov

Šesterica protestira v vulkanu

Vezuv, Italija Žurnal24 main
Šesterica se je iz protesta zaradi izgube služb spustila v krater Vezuva.

Šest Italijanov je splezalo v krater Vezuva v znak protesta ob zaprtju organizacije, za katero so delali in vzdrževali treking poti na vulkan v bližini Neaplja. Možje so povedali, da bodo ostali tako dolgo, kot bo treba, in se namestili na skali približno 10 metrov pod robom kraterja, kjer tudi tvegajo poškodbe ali celo smrt zaradi padajočega kamenja. Njihovi nekdanji kolegi jih oskrbujejo s hrano in vodo.

Šesterica je bila del skupine 55 ljudi, ki so izgubili zaposlitev leta 2008, ko so organizacijo Vezuv, narava in delo zaprli zaradi pomanjkanja regionalnih sredstev, in od zadnje plače jim ni ostalo nič več. "Tam bodo ostali, dokler nam regija Campania ne dá odgovora ali znaka," je za tiskovno agencijo ANSA povedal lokalni predstavnik sindikata Ciro Fusco.

Šest protestnikov je v krater splezalo ob zori. Varnostne službe so na prizorišču. Strokovnjaki sicer opozorjajo, da bi Vezuv, če bi se zbudil iz svojega dolgega spanca, ogrožal več kot milijon ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.