Svet
6 ogledov

Šestletnica prodaja časopise, da bi pomagala bratcu

deklica Shutterstock
"Rada bi, da bi del denarja, ki ga zaslužim, zapravila za sladkarije, ampak ne morem. Vse, kar zaslužim, dam mamici, da pomagam Aleksu," je dejala mala Liana iz Rostova. Njen bratec namreč boleha za hidrocefalusom.

Šestletna Liana Žalobajeva iz Rostova gre vsak dan v službo, da bi zaslužila denar za bratova zdravila in operacijo. Vstane ob šestih, vzame brošure, letake in časopise, nato pa dela, dokler vsega ne proda. "Vse, kar zaslužim, dam mamici. Seveda bi si rada kupila tudi kakšno sladkarijo, ampak ne morem," je dejala mala Liana.

Mati samohranilka zelo skrbna

Družina se preživlja le s socialno pomočjo, zato mati ne more pokriti stroškov zdravljenja. "To je žalostna zgodba. Mama je samohranilka in lepo skrbi za vse tri otroke. Ves čas je s sinom, ki potrebuje posebno nego. Naši socialni delavci družino ves čas nadzirajo. Vsi otroci so čisti in urejeni. Aleks se je naučil pisati in risati, zna tudi recitirati. Ampak potrebuje posebno zdravstveno nego, kar pa pomeni tudi veliko denarja," je za Lifenews.ru dejala uslužbenka socialne službe Elena Bondar.

Komentarjev 1
  • zic 16:36 20.maj 2013.

    kakšen bolan članek, k dobr veste, da je to daleč od resničnosti...