Svet
206 ogledov

Šestletnika na Hvaru ugriznila kača

Helikoptersko reševanje 24sata
Šestletnega dečka je na Hvaru ugriznila kača.

V zalivu Pokrivenik na Hvaru je šestletnega dečka iz Nemčije ugriznila kača. Deček je bil pri zavesti, s helikopterjem so ga odpeljali v Split, poroča 24sata. 

Katere vrste kača ga je ugriznila, še ni znano, sumijo pa, da je šlo za modrasa. 

"Dečkovo življenje ni bilo ogroženo, nismo mogli potrditi, ali ga je res ugriznil modras, ne glede na to smo mu preventivno dali protistrup za primer ugriza kače, da bi preprečili morebitno poslabšenje zdravstvenega stanja. Na poslagi videza ugriza na nogi pa nismo mogli mogli ugotoviti, katera kača ga je ugriznila," je za Večernji list dejal dr. Marjan Saraga, predstojnik Klinike za otroške bolezni. 

Posadka helikopterja, ki ga je v Split prepeljala v desetih minutah, je bila zaskrbljena, saj je bilo vreme slabo, a so kljub temu uspeli pristati na heliodromu splitske bolnišnice. 

"Let je trajal deset minut, a vsaka minuta je trajala kot večnost," je za RTL dejal kapetan Stjepan Jović. Zaradi neurja se je v Dubrovniku tako stemnilo, da se je ob enih popoldne prižgala javna razsvetljava, veter pa je senčnike nosil po glavnem trgu, poroča Jutarnji list.

Zemljevid Pokrivenik | Avtor: zurnal24.si/googlemaps zurnal24.si/googlemaps

V zalivu Pokrivenik so sicer snemali film Bratovščina sinjega galeba. 

Pred skoraj natančno enim letom je prav tako na Hvaru devetletnika iz Splita pičil modras, deček je bil v kritičnem stanju in za njegovo življenje so se borili v helikopterju. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.