Svet
24 ogledov

Šestletnika obtožili spolnega nadlegovanja

Šestletnega dečka suspendirali iz šole, ker je sošolko poljubil na roko. Obtožili so ga spolnega nadlegovanja.

deček Kolorado suspendiran poljub šola | Avtor: Youtube Youtube

Iz ameriške zvezne države Kolorado prihaja nenavadna vest. V mestu Canon City so na osnovni šoli Lincoln za več dni suspendirali šestletnika, ker je poljubil svojo sošolko na roko. Njegova mati Jennifer Saunders je prepričana, da z obtožbami, da jo je spolno nadlegoval, pretiravajo. Sina so namreč enkrat že suspendirali, ker je poljubil dekle.

"Bilo je med poukom. Brali smo, ko sem se nagnil in jo poljubil na roko. To je vse, kar se je zgodilo," pripoveduje deček, njegova mati pa ga zagovarja, da z njegovim izražanjem naklonjenosti ni nič narobe ter da ga sama kaznuje zaradi hujših "disciplinskih ukrepov“.

Bila pa je šokirana, ko so ji na sestanku pri ravnatelju omenili, da gre za spolno nadlegovanje. "To je šlo čez rob. Takšnih stvari šestletniku ni treba poslušati. Zdaj me sprašuje, kaj je spolnost. To ne bi smelo biti omenjeno. Še zlasti ne v stavku s šestletnikom," je povedala.

Okrajni nadzornik Robin Gooldy je pojasnil, da je deček kršil pravila o neželenem dotikanju. "Osredotočiti se moramo na njegovo vedenje. Po navadi prepričamo učence, da nehajo, a če s takim vedenjem nadaljujejo, moramo ukrepati in včasih se lahko zgodi suspendiranje," je povedal.

V preteklih letih si Kolorado in druge države prizadevajo omiliti disciplinske postopke, zaradi katerih vedno več učencev in dijakov zapušča šole, zaradi majhnih prekrškov pa imajo policijsko kartoteko. Do sedaj so se ubadali izključno zaradi varnosti, da učenci ne bi v šolo nosili pištole ali se pretepali, spolnega nadlegovanja pa niso obravnavali.

Eden od psihologov za otroke pravi, da je za otroke pri teh letih poljubljanje nekaj normalnega, še posebej za šestletne dečke. Otroci pri tej starosti so namreč radovedni glede razlik med spoloma. Ta primer bi po mnenju psihologa lahko imel za otroke negativne posledice.

Komentarjev 5
  • Avatar čavez
    čavez 15:42 11.december 2013.

    Narobe svet, naj se že zgodi ena kataklizma dea se znebimo bedakov.

  • babi.jelci 14:54 11.december 2013.

    človeška prismojenost ne pozna meja, bedaki brez primere

  • realna 14:34 11.december 2013.

    Tipično za puritansko ameriko-delajo se ne vem kake moralneže, so pa potomci samih kaznjencev še iz časa naseljevanja. eni imajo res hude probleme sami s sabo.