Svet
562 ogledov

Šetletnik v kritičnem stanju: Starši so ga za kazen pustili 15 ur na balkonu

Eksplozija v Bruslju EPA
Šestletnika so starši "kaznovali", ker je na božič vzel hrano iz hladilnika.
Šestletni belgijski deček, ki so ga starši 15 ur pustili na balkonu oblečenega samo v pižamo, je v kritičnem stanju, poročajo tuji mediji. Starši so dečka zaprli na balkon, da bi ga kaznovali, ker si je sam postregel hrano iz hladilnika.

 

Nezavesten in podhlajen

Dečka so reševalci nezavestnega, podhlajenega in podhranjenega v ponedeljek zvečer odpeljali v bruseljsko bolnišnico. Temperature v mestu, kjer je bil deček na balkonu med peto zjutraj in osmo zvečer, se niso dvignile nad okoli tri stopinje Celzija.

Balkon v stanovanjskem naselju Saint-Josse je na zadnji strani stanovanjske stavbe in ni viden s ceste. Kdo je poklical reševalce, sosedje ali starši, ni jasno.

V bolnišnici tudi sestra dvojčica

V bolnišnico so odpeljali tudi dečkovo sestro dvojčico, ki je prav tako podhranjena in zanemarjena. 31-mamo, ki je Francozinja ter 21-letnega očima, ki je Belgijec, so aretirali zaradi suma mučenja mladoletne osebe. "Očim je dejanja priznal ne da bi doumel resnost obtožb, mama jih še vedno zanika," so sporočili s tožilstva.
 
Otrok doslej niso obravnavale niti lokalne oblasti v Saint-Josseju niti šolska socialna služba.
 
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 12
  • morbik 08:55 01.januar 2017.

    Če to narediš, oprosti, izgubiš pravico do življenja. Po moje.

  • jozicamurn 11:42 31.december 2016.

    A se jim sploh lahko napiše, da so to "starši"? Prej bi rekla da so to bolani psihopati.

  • ojla 09:37 31.december 2016.

    Ne moreš verjet,da je v naši družbi skozi več psihično bolanih iztirjencev.Poštenje in človeška dobra morala sta napisani z zelo malimi črkami.Demokracija in premale kazni za takšne bolane možgane bosta nas uničili.