Svet
39 ogledov

Severna Karolina je v nevarnosti

Prebivalci Severne Karoline so pripravljeni na evakuacijo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Orkan Earl, ki se je okrepil v orkan četrte stopnje, se nevarno približuje Severni Karolini.

Oblasti so odredile evakuacijo prebivalcev in turistov na otokih Hatteras in Ocracoke v Severni Karolini, ker naj bi se temu območju približevali rušilni valovi, ki jih povzroča Earl.

Orkan Earl je na poti proti Severni Karolini, so sporočili iz Nacionalnega centra za orkane. Meteorologi so upali, da se bo Earl izognil temu delu ZDA, toda orkan se nepričakovano pomika vzporedno z obalo. Strokovnjaki opozarjajo, da bo prišlo do katastrofe, če se Earl dotakne obale, ki bi jo lahko popolnoma razdejal.

"Če se Earl obrne v napačno smer le za 160 kilometrov, bomo deležni prave katastrofe," je na novinarski konferenci povedal direktor Nacionalnega centra za orkane Bill Read. Prebivalci Severne Karoline pa so že deležni močnega deževja, vetra in visokih valov. Earl je že dosegel hitrost 215 kilometrov na uro, meteorologi pa pričakujejo, da bi se lahko okrepil v peto stopnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.