Svet
58 ogledov

Severna Koreja ni več črna pika

Severna Koreja google+
Google objavil podroben zemljevid Severne Koreje. Na njem je označenih celo nekaj zloglasnih taborišč.

Internetni velikan Google je nekaj tednov za tem, ko je njegov direktor Eric Schmidt obiskal Severno Korejo, objavil natančen zemljevid te izolirane države. Na njem je označenih celo nekaj zloglasnih severnokorejskih taborišč.

Do sedaj je bila Severna Koreja črna pika na Googlovih zemljevidih. Internetno podjetje sicer ustvarja zemljevide na podlagi informacij, ki jih zagotovi javnost, podobno kot svojo vsebino zagotavlja priljubljena spletna enciklopedija Wikipedia.

"Zelo dolgo je bila Severna Koreja eno od največjih območij z omejenimi podatki," je v ponedeljek o zemljevidih na svojem blogu zapisal eden od vodilnih pri Google Map Makerju Jayanth Mysore. Pojasnil je, da so zemljevid dopolnili s pomočjo "skupnosti državnih kartografov", na projektu pa so delali več let.

Mysore je ob tem poudaril, da Severna Koreja buri domišljijo veliko ljudi po vsem svetu. Kljub temu pa ocenjuje, da bo zemljevid še posebej pomemben za državljane Južne Koreje, ki imajo sorodstvene povezave s sosednjo državo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.