Svet
16 ogledov

Severna Koreja ozmerjala Obamo z opico

The Interview
1/3
EPA
Severna Koreja je po premieri filma The Interview, ki smeši severnokorejskega voditelja, izrekli nekaj pikrih na račun ameriškega predsednika Baracka Obame.

Severna Koreja je ameriškega predsednika Baracka Obama označila z rasističnim komentarjem, češ, da je s svojimi nepremišljenimi besedami in dejanji kot opica v tropskem gozdu. Komentar je izrekel neimenovani tiskovni predstavnik severnokorejske obrambne komisije, po tem ko je produkcijska hiša Sony na božni dan vendarle začela s predvajanjem filma The Interview.

Obama | Avtor: EPA EPA
Obama je umik filma The Interview, v katerem imata novinar in producent, ki dobita intervju s severnokorejskim voditeljem Kim Džong Unom, nalogo da slednjega tudi umorita, označil za napako. Ocenil je, da je to napaka in da bi se morali pred umikom filma vodilni v podjetju posvetovati z njim, saj ne smejo dovoliti, da bi "nek diktator v ZDA izvajal cenzuro“.

Predvajanje filma je bilo po novembrskem hekerskem napadu na Sony za nekaj časa odpovedano, saj je hekrska skupina, ki je Sonyju ukradla več tisoč zaupnih dokumentov, osebnih podatkov in še nepredvajanih filmov, zahtevala njegov umik. Grozili pa so tudi s terorističnimi akcijami. Ameriški FBI je za napad obtožil Severno Korejo, a ta vpletenost zanika.

 

Komentarjev 2
  • primorc91 16:58 27.december 2014.

    Res je opica, pa ne zato ker je temnopolt ampak zaradi svojih omejenih nazorov.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:56 27.december 2014.

    in če bi šlo za komedijo o atentatu na Obamo? Bi bla potem tle tud svoboda govora?