Svet
10 ogledov

Severna Koreja zasegla ladjo sosedi

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Severna Koreja je danes ob vzhodni obali Korejskega polotoka zasegla južnokorejsko ribiško ladjo.

Po južnokorejskih navedbah naj bi štiri južnokorejske in tri kitajske ribiče že zaslišali, ker naj bi nezakonito vstopili v severnokorejsko ekonomsko cono.

Po podatkih južnokorejske obalne stražni ni povsem jasno, kje v Japonskem morju se je v času incidenta nahajala južnokorejska ladja, ki trenutno pluje proti severnokorejskemu pristanišču Songjin.

Seul je severno sosedo že pozval k čimprejšnji vrnitvi zasežene ladje. Vprašanje pa je, kako hitro se bo zaplet razrešil zaradi napetosti, ki zadnje časa vladajo med Korejama. Ti so se posebej zaostrili po marčevskem napadu na južnokorejsko vojaško ladjo, pri čemer je bilo ubitih 46 južnokorejskih mornarjev. Šlo naj bi za napad severnokorejske podmornice s torpedom, vendar Pjongjang zavrača odgovornost. Na napetost v odnosih med sosedama pa so vplivale tudi nedavne južnokorejsko-ameriške vojaške vaje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.