Svet
13 ogledov

Severnokorejci olepšali fotografije pogreba

Severna Koreja Reuters
Severnokorejske oblasti so olepšale nekatere fotografije pogreba nekdanjega voditelja Kim Džong Ila in tako "neumnim politikom" dodatno sporočile, da po njegovi smrti ne bodo spremenili svoje politike.

Pogreb "ljubljenega vodje" Kim Džong Ila je dva dni spremljalo več deset tisoč državljanov, oblasti pa so ob tem pazile, da ne bi v javnost prišlo nič takega, kar bi zasenčilo pogreb. Med drugim so tako olepšali nekatere fotografije s pogreba.

Na eni izmed fotografij so tako izbrisali novinarsko ekipo, ki je stala v ozadju sprevoda pogrebne krste Kim Džong Ila, poroča Daily Mail. Na drugi fotografiji pa se je čudežno pojavil zelo visok vojak. Sodeč po fotografiji naj bi bil visok kar 2,45 metra. Cenzurirane fotografije je objavila severnokorejska tiskovna agencija.

Uradni Pjongjang je medtem tujo javnost obvestil, da kljub smrti Kim Džong Ila ni pričakovati spremembe njihove politike. Pri tem so, kot poroča BBC, imeli v mislih predvsem Južno Korejo, kjer budno spremljajo dogajanje v svoji severni sosedi.

"Neumnim svetovnim politikom in predstavnikom Južne Koreje sporočamo, naj ne pričakujejo nobenih sprememb," je sporočil uradni Pjongjang.

Komentarjev 4
  • maliking 17:04 30.december 2011.

    Ti si res nor,očitno je tvoj pseudo posledica tvojih ocen.Ma si res glup, da greš to primerjat.Skakal si fotru z levega na desno jajce,ko je bil Tito, zato pojma nimaš kako je bilo takrat. Mat si .....!

  • 1111 14:33 30.december 2011.

    ...sej sploh niso važne te slike...enako se je delalo v času Tita in ostalih...narod je bolan!!!!!!

  • Ivan Salsar 14:02 30.december 2011.

    Jaoooo novinarji žurnala, preden prekopirate članek vsaj malo poglejte in preverite. Sliki na levi in desni sploh nista isti, to sta dve različni sliki, posneti ob različnem času. Poglejte 6 avto v desni koloni. Na levi sliki je na snežni ...prikaži več čistini, na desni sliki je na snegu. Med levo in desno sliku je min 4-5 sekund časovne razlike, to je dovolj časa, da so se ljudje na levi sliki premaknili. Kak vam ni jasno?