Svet
71 ogledov

Severnokorejci že skoraj osvojili SP

Nogometaši Severne Koreje EPA
Severnokorejska televizija prebivalce te zaprte države prepričuje, da je njihovo moštvo izjemno uspešno na nogometnem prvenstvu v Braziliji in brez prejetega zadetka drvi proti naslovu ... Najbolj prizanesljivi da so bili z goli proti Kitajcem.

Na spletnem portalu Youtube se je pojavil posnetek, ki kaže ena zadnjih poročil severnokorejske televizije. S cenzuro skoraj hermetično zaprta država svojim prebivalcem da dviguje moralo proti imperialističnim sovražnikom z novicami o tem, kako dobro se njihovo nogometno moštvo bori na tokratnem svetovnem prvenstvu v Braziliji. 

Tako so v poročilih ob spremljajočih posnetkih navedli, da je ekipa v vznesenem duhu in v borbi za čast svojega voditelja Kim Džong Una Japonsko ponižala s kar 7:0, ZDA so igralci zmleli s 4:0, le Kitajska ekipa se jim je bolje upirala in je izgubila z rezultatom 0:2. Posnetki severnokorejskega moštva, ki se vrtijo v zmagovalnem prispevku, pa so očitno že zelo stari. 

Po skupinskem delu, v katerem so "sinovi" Kim Džung Una prepričljivo zasedli prvo mesto, je sedaj po severnokorejski različici pravil na vrsti kar finale, v katerem moštvo s polotoka Jutranje tišine čaka nihče drug kot Portugalska s Christianom Ronaldom na čelu. 

Katastrofa leta 2010

Metro poroča, da je posnetek poročil pristen, čeprav se pojavljajo tudi ugibanja, da so tokrat pretiravali ljubitelji parodij.

Resnica je takšna, da Severna Koreja seveda na letošnjem prvenstvu sploh ni igrala. Nazadnje se je na prvenstvo uvrstila leta 2010 v Južni Afriki. Prvo tekmo so odigrali proti Brazilcem in se presenetljivo dobro upirali ter na koncu izgubili le z 1:2. Opogumljeni s tako dobro predstavo so se takrat v Severni Koreji odločili tekmo s Portugalsko, ki je sledila, prenašati v živo, kar naj bi bil prvi neposredni prenos kakšne tekme v državi.

Sledila pa je katastrofa, saj so jim Portugalci nasuli kar sedem golov, tudi proti Slonokoščeni obali so izgubili z rezultatom 0:3.

Pojavila so se tudi namigovanja, da so Severnokorejce na tribunah v resnici bodrili kar primerno oblečeni Kitajci. Ekipo naj bi po povratku v domovino čakalo večurno javno ponižanje in žaljenje zaradi izdaje državnih vrednot.

Komentarjev 3
  • Piran 13:18 13.julij 2014.

    Tale monarhija v Severni Koreji je res huda, ko bi si nekako izborili vsaj oligarhijo...

  • smejka 11:32 13.julij 2014.

    že čez leto dni ali prej,se bo udrihalo po novem "voditelju",upravičeno ali ne...a dokler ekipa ne bo delovala složno ampak vsak za svojo malho,ne bo izboljšanja...obljubljajo pa itak vsi.Mi,bedaki,pa vsak svojega povzdigujemo in pomagamo pri tem,kar se dogaja...da ne rečem bolj grobo

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:04 13.julij 2014.

    No približno tkole nas čaka,če na današnjih volitvah zmaga sin meglene matere KIM JONG Jansha!!