Svet
20 ogledov

Sibirski mraz ni zamrznil besa

Protestv Vladivostoku
1/5
Reuters
V Moskvi in drugih ruskih mestih obsežne demonstracije. Na ulicah bodo nasprotniki in podporniki Putina.

V Moskvi je danes približno minus 16 stopinj Celzija, kar pa ni odvrnila na tisoče in tisoče odvrnilo protestnikov.

Na eni strani so se zbrali tisti, ki nasprotujejo Vladimirju Putinu, sedanjemu premierju in najverjetnejšemu novemu predsedniku Rusije. Shod v središču mesta je potekal  pod geslom Za poštene volitve, udeležilo pa naj bi se ga okoli 70.000 ljudi. Organizatorji - opozicijske stranke, borci za človekove pravice in intelektualci - poudarjajo, da je shod pokazatelj volje za spremembe v državi, zato so ljudi pozvali, naj se toplo oblečejo in pridejo.

Na drugi strani pa so stali Putinovi podporniki. Teh naj bi se zbralo okoli 50.000, na ulice pa so se podali pod geslom Močna, svobodna in neodvisna Rusija. Ta shod naj bi bil apolitičen, saj ga organizirajo osebnosti iz sveta kulture, televizije in civilne družbe. A nekateri javni uslužbenci so se te dni pritoževali, da jih vodstvo sili v udeležbo na tem zborovanju oziroma jim v zameno nudi plačilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.