Svet
29370 ogledov

Silovit potres: Izdali opozorilo pred cunamijem

Jugovzhodni del Tajvana je danes stresel močan potresni sunek magnitude 7,2, je sporočil ameriški seizmološki urad USGS. Zaradi jakosti potresa je Japonska izdala opozorilo pred cunamijem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Potres je imel središče kakih 50 kilometrov severno od mesta Taitung na globini desetih kilometrov. Območje je stresel ob 14.44 po lokalnem času (8.44 po srednjeevropskem).

Z otoka že prihajajo prvi posnetki o škodi, ki je očitno zelo obsežna. Več stavb je močno poškodovanih, prav tako mostov. Sprožilo se je tudi nekaj zemeljskih plazov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V trinadstropni stavbi nakupovalnega središča v okrožju Hualien naj bi bilo ujetih več ljudi, ki kličejo na pomoč reševalce. Ali je potres zahteval tudi smrtne žrtve, še ni jasno.

Območje je sicer že v soboto stresel močan potresni sunek magnitude 6,6, današnji pa je bil še močnejši. Vmes je bilo več popotresnih sunkov, še navaja AFP.

Ker je šlo za močan potres, so japonske oblasti opozorile na možnost cunamija, predvsem na otokih v bližini Tajvana. Pričakujejo okoli meter visoke valove, še poroča AFP.

 
Komentarjev 1
  • Marlene_Summers 13:14 18.september 2022.

    Amazon je za vsak teden spletnega dela od doma plačal od 6000 do 10.000 evrov. Za prvi mesec sem od Amazona prejel 27.416 € plače. V prostem času delam 3 ure na dan. ček za več podrobnosti...........>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑶𝒓𝒅𝑪𝒂𝒔𝒉.𝐶𝐨𝐦